Ontdek Feel good klei!

Soft & Safe

Het soft & safe logo van SES Creative.

Onze klei is zacht, helder en compleet veilig voor de allerkleinsten. Al vanaf 1 jaar. Dit komt doordat we de klei zelf produceren met natuurlijke grondstoffen die voldoen aan alle strenge speelgoedeisen. Omdat kleine kinderen bezig zijn om de wereld te ontdekken en alles te testen, snappen we dat de klei ook geproefd zal worden! Om het opeten van de klei niet te stimuleren hebben we onze klei extreem zout gemaakt.

Super washable

Het super washablej logo van SES Creative.

Als ouder kun je je kinderen onbezorgd laten spelen met onze klei. Creatief bezig zijn, spelen en onderzoeken zorgen voor rommel en vlekken. Daar hebben wij aan gedacht bij het ontwikkelen van alle kleuren klei! De klei is gemakkelijk wasbaar. Zowel uit kleding en ander textiel als van de (knutsel-) tafel. Natuurlijk zijn vieze handjes na het spelen snel schoon te wassen onder de kraan.

Kind met verschillende bollen klei van SES Creative.
Twee kinderen aan tafel, spelend met klei van SES Creative.
Kind speelt met klei van SES Creative.

Glutenvrij

Het glutenvrij logo van SES Creative.

Lang niet alle klei is glutenvrij! Omdat veel kinderen gevoelig of zelfs allergisch zijn voor gluten hebben we hier bij de ontwikkeling van onze klei extra aandacht aan besteed. Zo kunnen alle kinderen probleemloos spelen met SES klei.

Vegan

Het vegan logo van SES Creative.

Onze klei is 100% vegan. De klei is ontwikkeld in ons eigen lab en met zorg geproduceerd. De klei bestaat uit plantaardige grondstoffen en elke productie wordt uitgebreid getest voordat het onze fabriek verlaat.

Re-use & recycle

Het re-use & recycle logo van SES Creative.

Wij streven naar duurzaamheid en een goede toekomst voor de volgende generaties. Naast plantaardige ingrediënten voor onze klei, besteden we ook aandacht aan onze verpakkingen. De feel good klei komt in handige bewaarpotjes waarin de klei zacht en soepel blijft.

Toch uitgespeeld met de klei? Dan zijn de potjes ook heel handig voor andere dingen! De potjes zijn geschikt voor food contact, sluiten perfect en kunnen zelfs in de vaatwasser. Zo gebruik je de potjes eenvoudig voor het bewaren van bijvoorbeeld kruiden en strijkkraaltjes. Maar ook om zaadjes in te planten of er kwasten in uit te spoelen tijdens het knutselen. En mocht het potje uiteindelijk toch bij het afval terecht komen, dan kan het potje van 100% PP-plastic goed gerecycled worden en weer een tweede leven krijgen.

Verpakkingspotjes van SES Creative opnieuw gebruikt als opslag voor kruiden.
Verpakkingspotjes van SES Creative opnieuw gebruikt als opslag voor strijkkralen.
Verpakkingspotjes van SES Creative opnieuw gebruikt als plantenbak.

CO2-neutraal

CO2 neutraal logo van SES Creative.

Bij de productie van klei komt, net als bij alles wat gemaakt wordt, CO2 vrij. Omdat wij duurzaamheid nastreven en onze CO2 willen compenseren, hebben wij een eigen bos aangekocht. Meer weten over hoe we dit aanpakken? Klik dan hier. Op deze manier kunnen we met trots zeggen dat onze klei CO2 neutraal is. Dat geeft een goed gevoel!

Een bos in Duitsland van SES-Creative.
Een bos in Duitsland van SES-Creative.
Een bos in Duitsland van SES-Creative.

Made in Holland

Het made  in holland logo van SES Creative.

Net als alle producten van SES is de feel good klei ontwikkeld in ons eigen laboratorium. In samenwerking met onze designers zijn de mooiste kleurcombinaties samengesteld, voor de thema’s pure, happy, nature en relax. Van heldere tinten tot mooie pastelkleuren, voor optimaal speelplezier. De klei wordt per kleur gemaakt in onze eigen fabriek, getest en daarna per vier potjes verpakt door onze medewerkers. Made in Holland, gemaakt voor de wereld.

Hoofdkantoor SES-Creative.
Ingrediënten in een lab van klei gemaakt door SES Creative.
Een machine in de SES-Creative fabriek die klei in potten verpakt.