SES Creative is een tweede generatie familiebedrijf dat is opgericht in 1972. Het assortiment bestaat uit meer dan 350 producten. Dit assortiment wordt jaarlijks vernieuwd met ongeveer 100 nieuwe producten. De producten van SES Creative worden wereldwijd in meer dan 75 landen verkocht.

Wat SES Creative uniek maakt, is dat alle producten zelf worden bedacht, ontworpen en ontwikkeld. Dit vindt plaats op het hoofdkantoor met bijgelegen fabriek in Enschede. Daarnaast is er een eigen laboratorium om alle producten te testen op veiligheid en kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat SES Creative de hoogste normen kan handhaven en aan alle kwaliteitseisen kan voldoen. Een aantal belangrijke voorwaarden zijn veilig, uitwasbaar, glutenvrij, hypoallergeen, diervriendelijk en alle producten voorzien van een duidelijke instructie/handleiding.

De Kernwaardes van SES Creative

De kernwaardes van SES Creative zijn: plezier, veiligheid en ontwikkeling.


Plezier

Speelgoed van SES Creative zorgt voor plezier en is erop gericht om ervoor te zorgen dat kinderen fantastische eindresultaten kunnen behalen. Kinderen mogen blij en trots op hun werk zijn, zodat ze aangemoedigd worden deze blijdschap met hun ouders te delen.

Veiligheid

Veiligheid en kwaliteit staan bij SES Creative hoog in het vaandel, daarom worden alle producten in het laboratorium aan strengste tests en kwaliteitscontroles onderworpen. Alle SES-producten voldoen aan de internationale richtlijn (EN-71). Ze worden gemaakt in eigen fabriek, zodat SES Creative het productieproces van begin tot eind volledig onder controle heeft.

Ontwikkeling

Creatief denken en spelen draagt bij aan de vroege ontwikkeling van het kind. SES Creative houdt dit altijd in gedachten bij het ontwikkelen van nieuwe producten. De producten zijn gericht op het ontwikkelen van expressie, empathie, motoriek en creativiteit.

Kijkje achter de schermen